Kestävää liikkumista
Parempaa liikenneympäristöä

Pyörällä perille Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan keskussairaalan yhteiskäyttöiset polkupyörät saivat jatkoaikaa syksyn 2018 kokeilun päätyttyä. Nyt pyörät ovat vain sairaalan työntekijöiden käytössä ja niitä voi käyttää maksuttomasti myös yli 12 tunnin ajan. Suosituksena on, että pyöriä pidettäisiin vuokrattuina enintään 24 tuntia kerrallaan.

Pyörät otetaan käyttöön ja palautetaan keskussairaalan pääovien luona olevalta pyöräasemalta. Pyöräasema näkyy sovelluksessa ainoastaan sairaanhoitopiirin sähköpostiosoitteella rekisteröityneille käyttäjille. Linja-autoaseman ja rautatieaseman pyöräasemat on poistettu käytöstä. Pyörät tunnistat numeroiduista etupaneeleista. Pyöriin on talven ajaksi asennettu nastarenkaat ja niistä löytyy etuvalo, joten pyöräily sujuu myös talvisissa keleissä – toki erityistä varovaisuutta noudattaen!

Kuinka saan pyörät maksutta käyttööni? 

Pyörissä on ketju, jolla pyörän saa lukittua turvallisesti kiinni telineeseen. Varmista, että ketju ei pääse pinnojen väliin polkiessasi (pyöritä ketju esim. satulatangon ympärille).

 

Jos et vielä ole käyttänyt pyöriä ja/tai et ole rekisteröitynyt Donkey Republic -sovellukseen työsähköpostiosoitteellasi, toimi seuraavasti:

 • Lataa älypuhelimeesi maksuton, englanninkielinen Donkey Republic -sovellus Google Play -kaupasta tai Applen App Storesta.
 • Rekisteröidy ja kirjaudu sovellukseen käyttämällä työsähköpostia ja omaa luottokorttia (Visa, Mastercard, American Express). Sähköpostin perusteella tunnistetaan, että sinulla on oikeus käyttää pyöriä. Luottokortilta voidaan väärinkäytöstapauksissa selvittää, kuka on vuokrannut pyörän ja periä mahdollinen korvaus.
 • Pyörän älylukko avataan Donkey Republic -sovelluksella. Avaa sovellus, valitse pyöräasema ja pyörä. Pyörissä on tunnistenumerot etupaneelissa ja takalokasuojassa. Vie puhelin lähelle lukkoa ja napsauta sovelluksessa lukon kuvaa. Voit lukita ja avata pyörän niin monta kertaa kuin haluat.
 • Palauta pyörä pyöräasemalle. Lukitse pyörä ketjun ja runkolukon avulla telineeseen. Lopeta vuokraus sovelluksella. HUOM! Pelkkä pyörän lukitseminen asemalla ei lopeta käyttöä!
 • Jos pyörä on rikki tai siinä on muuta huomautettavaa, ilmoita siitä lähettämällä tiketti sovelluksen kautta.

 

 

Ohje jäsenyyskoodia “KHSHP” syksyllä 2018 käyttäneille

Poista mahdollinen KHSHP-jäsenyytesi sovelluksesta.

Jos olet syksyllä 2018 rekisteröitynyt Donkey Republic -sovellukseen työsähköpostiosoitteellasi (@khshp.fi -päätteellä) ja hyödyntänyt jäsenyyskoodia KHSHP, sinun pitää  poistaa jäsenyys, jotta pääset käyttämään pyöriä maksuttomasti myös yli 12 tunnin ajoihin.

 • Avaa Donkey-sovellus puhelimessasi.
 • Avaa profiilisi ja klikkaa auki “Donkey plans”. Klikkaa ruutua “Hämeenlinna Hospital” niin pääset poistamaan jäsenyytesi.
 • Nyt sinun pitäisi päästä varaamaan pyörä käyttöösi maksutta myös yli 12 tunnin ajaksi.

 

Ongelmatilanteet

Tässä muutama perusasia, jotka kannattaa tarkistaa, mikäli sinulla on ongelmia esimerkiksi pyörän avaamisessa tai lukitsemisessa:

 • Tarkista että Bluetooth-yhteys on päällä
 • Tarkista, että olet oikean pyörän kohdalla (sama numero kuin sovelluksessa)
 • Vie puhelin aivan kiinni pyörän lukkoon

Jos lukko ei vieläkään toimi:

 • Kokeile Donkey-sovelluksen sulkemista ja uudelleenkäynnistämistä
 • Kokeile Bluetooth-yhteyden sulkemista ja uudelleenkäynnistämistä
 • Kokeile puhelimen sulkemista ja uudelleenkäynnistämistä

Lisää vinkkejä ongelmatilanteisiin löytyy Donkey Republicin sivuilta: https://help.donkey.bike. Jos et löydä sieltäkään vastausta, soita Donkey Republicin asiakaspalveluun +45 89 88 7227 (avoinna su-to klo 10-18 ja pe-la klo 10-20).