Kestävää liikkumista
Parempaa liikenneympäristöä

Pyörällä perille Hyvinkäällä

Hyvinkään Konecranesin, HUS:n ja Keusoten* työntekijät saavat käyttää maksuttomasti yhteiskäyttöisiä polkupyöriä työmatkoillaan. Enimmäispituus maksuttomalle vuokraukselle on yksi vuorokausi. Yli vuorokauden kestävistä vuokrauksista peritään 7 €/lisävuorokausi.

Ensisijaisesti pyörät on tarkoitettu rautatieaseman ja oman työpaikan välisten matkojen polkemiseen tai työpäivän aikaisiin matkoihin. Matkan varrella voit toki poiketa vaikkapa kaupassa – muista kuitenkin lukita pyörä pysähdyksen ajaksi. Pyörissä on älylukot, jotka toimivat puhelimeen ladattavalla Donkey Republic -sovelluksella.

Käytössä kolme pyöräasemaa, joista pyörät otetaan käyttöön ja palautetaan käytön loputtua. Alla olevissa kartoissa näet asemien sijainnit (oranssit pallot). Karttanäkymä aukeaa myös Donkey-sovelluksessa.

*HUS:n ja Keusoten osalta pyöräjärjestelmä on käytössä 2.5.2019 alkaen.

Hyvinkään rautatieasema (Konecranesille johtavan pyörätien päässä)

Konecranes Hyvinkään vanha pääportti

Hyvinkään sairaala (käytössä 2.5.2019 alkaen)

 

Ohjeet pyörän vuokraamiseen pyöräasemalta

 • Lataa älypuhelimeesi maksuton, englanninkielinen Donkey Republic -sovellus Google Play -kaupasta tai Applen App Storesta.

  Pyörissä on ketju, jolla pyörän saa lukittua turvallisesti kiinni telineeseen. Varmista, että ketju ei pääse pinnojen väliin polkiessasi (pyöritä ketju esim. satulatangon ympärille).

 • Kirjaudu sovellukseen käyttämällä työsähköpostia ja omaa luottokorttia (Visa, Mastercard, American Express). Sähköpostin perusteella tunnistetaan, että sinulla on oikeus käyttää pyöriä. Luottokortilta voidaan väärinkäytöstapauksissa selvittää kuka on vuokrannut pyörän ja periä mahdollinen korvaus.
 • Pyörän älylukko avataan Donkey Republic -sovelluksella. Avaa sovellus, valitse pyöräasema ja pyörä. Pyörissä on tunnistenumerot etupaneelissa ja takalokasuojassa. Vie puhelin lähelle lukkoa ja napsauta sovelluksessa lukon kuvaa. Voit lukita ja avata pyörän niin monta kertaa kuin haluat.
 • Palauta pyörä pyöräasemalle (aseman ei tarvitse olla sama kuin mistä otit pyörän käyttöön). Lukitse pyörä ketjun ja runkolukon avulla telineeseen. Lopeta vuokraus sovelluksella. HUOM! Pelkkä pyörän lukitseminen asemalla ei lopeta käyttöä!
 • Jos pyörä on rikki tai siinä on muuta huomautettavaa, ilmoita siitä lähettämällä tiketti sovelluksen kautta.

Ongelmatilanteet

Tässä muutama perusasia, jotka kannattaa tarkistaa, mikäli sinulla on ongelmia esimerkiksi pyörän avaamisessa tai lukitsemisessa:

 • Tarkista että Bluetooth-yhteys on päällä
 • Tarkista, että olet oikean pyörän kohdalla (sama numero kuin sovelluksessa)
 • Vie puhelin aivan kiinni pyörän lukkoon

Jos lukko ei vieläkään toimi:

 • Kokeile Donkey-sovelluksen sulkemista ja uudelleenkäynnistämistä
 • Kokeile Bluetooth-yhteyden sulkemista ja uudelleenkäynnistämistä
 • Kokeile puhelimen sulkemista ja uudelleenkäynnistämistä

Lisää vinkkejä ongelmatilanteisiin löytyy Donkey Republicin sivuilta: https://help.donkey.bike. Jos et löydä sieltäkään vastausta, soita Donkey Republicin asiakaspalveluun +45 89 88 7227 (avoinna su-to klo 10-18 ja pe-la klo 10-20).

Konecranes-pyöriä Hyvinkään rautatieaseman pyöräasemalla.

 

 

 

 

 

 

Yhteiskäyttöpyörät tarjoavat Konecranes, HUS ja Keusote yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa. Käytännön toteutuksesta vastaa Valpastin Oy.